Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 50.000 FT FELETT
300.000 ft feletti rendelésnél AJÁNDÉK

Dualtron Thunder II - Mit is tud valójában?

Dualtron Thunder II - Mit is tud valójában?

Dualtron Thunder II - Mit is tud valójában?

Tovább feszegetve a határokat

 Adjuk meg ennek az áttekintésnek az alaphangját azzal, hogy a Thunder 2 az egyik leggyorsabb Dualtron a mai napig, a Dualtron Storm LTD és a Dualtron X II Up pedig kis különbséggel veri meg. 4,4 másodperces (0-50 km/h) gyorsulásával és akár 100 Km/h végsebességével a Dual 2700 W BLDC Dual Hub motoroknak köszönhetően a Thunder 2 valóban egy versenygép.


Dual Motor

A Dualtronok egyik legfontosabb jellemzője, hogy a két motor közül az egyik kézi kikapcsolásával energiát takaríthat meg. Ez azonban megváltozott a Thunder 2-n. Ezen a rolleren mindkét motor mindig be van kapcsolva, hasonlóan a Dualtron X és a Dualtron X 2-höz. Ez megakadályozza az egyik vezérlő túltöltését, valamint a véletlenszerű boost-olást egy motoros módban. Ez egy nagyon örvendetes funkció, mivel nagyon egyszerű véletlenül kétszer behúzni a gázkart.

 

Ennek azonban van egy hátránya is. A Thunder 2-t alacsony sebességen nehéz irányítani, mivel mindkét motor mindig be van kapcsolva, és a gázkart akár enyhén megnyomva a roller erőteljesebben megindul. Az sem segít, hogy az ECO mód gombja nehezen elérhető a műszerfalon. Emiatt a Thunder 2-vel való vezetés a forgalmas utcákon néha kínos.

 

 

Új vezérlők és Boost mód

A Thunder 2 új kontrollereket is tartalmaz. A mostaniak 72v 45A + 15A boost-tal rendelkeznek. A boost úgy működik, hogy egyszerűen duplán húzza meg a gázkart és +15A extra teljesítményt élvezhet vezérlőnként (összesen +30A) egy 10 másodperces időtartamra. Amint az erősítés véget ért, aktiválódik a lehűlés, amely megakadályozza, hogy a következő percben boost-oljunk, és ad egy kis időt a vezérlőknek, hogy lehűljenek. Ez egy nagyon egyszerű és okos tervezési választás.

 

Pokolian jó akkumulátor

A Thunder 2 tökéletes roller hosszú távú ingázáshoz. Nemcsak azt teszi lehetővé, hogy gyorsan elérje úticélját, hanem körülbelül egy órán át megállás nélkül vezethet.

 

A Thunder 2 két akkumulátor-konfigurációban kapható: 72V 32Ah és 72V 40Ah. A weboldal azt írja, hogy a roller maximális hatótávolsága 130 km, illetve 170 km. Mindannyian tudjuk azonban, hogy ez csak laboratóriumi körülmények között érhető el (25 km/h állandó sebesség, tökéletesen sík út, könnyű sofőr). A valóságban, hacsak nem a miénk az összes idő a világon, akkor olyan erősen nyomod a gázkart, amennyire csak tudod.

 

A Thunder 2 valódi hatótávja

Kipróbáltuk Önnek a robogó valós hatótávolságát. Kivittük az útra, és lemerítettük az akkumulátort, miközben olyan agresszívan száguldoztunk, ahogy csak tudtuk. Nem meglepő módon a vezető súlya óriási szerepet játszik az akkumulátor élettartamában. Íme az eredményeink:

 • 100 kg-os rollerező = 50-60 km
 • 75 kg-os rollerező = 70-80 km

  Nyilvánvalóan sokkal meg lehet hosszabbítani ezt a távolságot, ha óvatosabban vezet, de kérjük ne számítson a teljes hirdetett 130-170 Km-re.

 

 

Hatalmas javulás

 • A Thunder 2 LG-M50LT 21700 akkumulátorral érkezik, amely könnyedén megtartja a 10 800 W-os csúcsteljesítményt, ami a régi MJ1 18650-nél nem volt lehetséges.
 

Felújított regeneratív fék

 • A Dualtron Thunder egyik hatalmas problémája az, hogy a regeneratív fék megégetheti a vezérlőt. Ez akkor fordul elő, ha az elektromos fék maximális teljesítményre van állítva, és be van kapcsolva teljesen feltöltött akksinál. Ezt a problémát a Thunder 2 már megoldotta. Most a 83,5 V-os feszültség elérésekor a regen fék automatikusan kikapcsol. Most már biztonságosan beállíthatja az regeneratív fék beállításait a maximális szintre anélkül, hogy aggódnia kellene a vezérlő MOSFET-jeinek biztonsága miatt.

 

 

Az akkumulátor tartóssága

Az akkumulátor élettartamát töltési ciklusokban mérik. Alapvetően minél többet használsz egy akkumulátort, annál többet veszít a kapacitása. Számításaim szerint a Thunder 2-nek 25-30.000 km megtétele után kellene elkezdenie veszíteni a teljesítményét (azt se drasztikusan), ami egy rollernél elég szép eredmény.

 

 

Biztonság és kontroll

A Minimotors arról ismert, hogy minden új modellnél javítja a fékrendszert. A Thunder 2 sajnos kivétel a szabály alól. Ha emlékszel, az előző modell „Nutt” fékrendszerrel rendelkezik, amely egyszerre megbízható és erős. A Thunder 2 tartalmazza a „Nutt 2”-t, ami állítólag javulást jelent az előző modellhez képest, de valójában nem az. Hadd magyarázzam el, miért:

 

„Nutt 2” fékek

 • A jó fékeknek (a) elég erősnek kellene lenniük ahhoz, hogy gyorsan megállítsák a járművet, (b) könnyen aktiválhatókak és (c) tartósak legyenek. Míg a „Nutt 2” teljesíti az A és C kritériumokat, az előző modellhez képest elmarad a B ponttól.
 • Először is, a „Nutt 2” hosszabb karokkal érkezik, ami meghosszabbítja a fékezési folyamatot. A betétek és a tárcsa közötti rés olyan széles, hogy 2-3-szor meg kell nyomni a féket, mielőtt teljesen beindul. Ha a tárcsáról beszélünk, ez ugyanaz, mint az első „Nutt” modellnél – nem volt javulás ezen a téren.
 • Másodszor, a féket nehezebb beszerelni. A féknyereg cső, amely korábban a „Nutt” modellben rugalmas volt, most merev, így nehéz a féket jó helyre rögzíteni.
 • Ezen a ponton azt javaslom, hogy cserélje ki a féket, amint megkapja a rollert. A Magura MT5e tökéletes választás, amely kapható is üzletünkben.

 

 

Gumiabroncsok

 • A Thunder 2 11 hüvelykes, ultraszéles, no-flat gumiabroncsokkal érkezik. Alapvetően a gumiabroncsok tömítőanyaggal vannak feltöltve, amely azonnal visszazárja a defektet. Bár értékelendő tulajdonság, a tömítőanyag a kerekeket is nehezebbé teszi. Lehet, hogy szerencsém van, de egyetlen alkalommal sem kaptam defektet a 4 évnyi Thunderrel rollerezésebb során, ezért inkább a könnyebb PMT 90/65R 6,5 hüvelykes gumikat használom.
 

Irányjelzők

 • A Thunder 2 irányjelző lámpákkal csak a váz hátulján található. Bár ez nagy előrelépés az első modellhez képest, még mindig nem ideális az eleje nélkül. A Dualtron Thunderemre sikerült manuálisan felszerelni az irányjelző lámpákat és villanyszerelő segítségével meg tudtuk alkotni az irányjelző lámpákat áramvezérlővel és beszereltünk egy gombkapcsolót.

 

 

Kevésbé ingatag, de még mindig nem tökéletes

A legtöbb elektromos roller összecsukható mechanizmussal rendelkezik, amely lehetővé teszi a szállítást. Noha ez egy jó tulajdonság, azt is jelenti, hogy van egy plusz mobil alkatrész, amely ingadozhat, vagy akár meglazulhat. A Dualtron Thunder számára nem voltak ismeretlenek ezek a kérdések. A Thunder-felhasználóknak időnként kézzel kell szétszedniük és meg kell húzniuk a kormányrúd anyáját.

 

A Thunder 2 egy teljesen új összecsukható rendszerrel próbálja megoldani ezeket a problémákat. Most már van két nagy alátétje, amelyek megfeszítik a mechanizmust, valamint egy dupla összecsukható bilincs, amely a szárat a helyén tartja, amikor felnyitott állapotban van. Az a nagy csavar, ami korábban a kormányrúd alján volt, mostanra eltűnt, mert gyakran meglazult.

Bár jobb, a rendszer még mindig nem tökéletes. A szár párszáz kilométer után is inog.

Ez az egész orvosolható egy kormányszár rögzítő bilinccsel, ami akár 6 csavaros kialakításban is elérhető saját üzletünkben is. Innentől viszont nem lesz lecsukható a kormány, ha csak az ember nem szereli le ezt az eszközt minden egyes alkalommal és szereli vissza, amint újra felnyitná a kormányt.

 

 

Kényelem és hordozhatóság

A Thunder 2 számos fejlesztést tartalmaz a kényelmi szempontból.

 

Lábtámasz

 • Az új roller végre lábtámasszal is rendelkezik. Ez egy olyan funkció, amelyet évek óta kérnek, mert segít a jobb lábpozíció elérésében. Emellett maga a lábtartó is helyet ad a hátsó és a féklámpáknak.
 

Kényelmes fellépő

 • Az új fellépő csúszásgátló gumival van bevonva. Ez hatalmas előrelépés a Thunderhez képest
 

Jobb kitámasztó

 • Az új támasztó szélesebb és masszívabb, mint a Thunderé.
 

Átdolgozott nyak

 • Az új nyak oldalán extra LED-sávok láthatóak, amelyeken a Dualtron logó látható. A LED vezérlő is a fedélzeten belül van.
 

 

Töltési idő

 • Sajnos a Dualtron Thunder 2-t csak 1,4 A-es töltővel szállítják, ami határozottan nem elég. Például, ha 72V 40Ah-s akkumulátort használ, akár 28 órát is igénybe vehet a roller újratöltése. A Minimotors lehetőséget kínál arra, hogy vásároljon egy további 1,4 A-es töltőt, amely felére csökkenti a töltési időt, vagy egy 6,5 A-es gyorstöltőt, hogy 6 órára vagy kevesebbre csökkentse a töltési időt.
 • A jó hír viszont, hogy maguk a portok is javultak. Ebben a modellben jobb kupakkal rendelkeznek, amelyek teljesen lefedik a csatlakozókat. Ez megakadályozza, hogy nedvesség kerüljön a portokba, és hosszú távon nagy fejfájástól kímélheti meg felhasználóját.
 

Dualtron Thunder 2 – Tartozékok

A Thunder 2-t őrülten sok kiegészítővel kapjuk. A már említetteken kívül ez a modell a következőket tartalmazza:

 

Külső duda

Mivel a rollerek elég csendesek, a dudák egy elengedhetetlenek a környezet figyelmeztetése érdekében. Bár nagyszerű kiegészítés, a Thunder 2 dudája külső. Bárcsak belső lenne, mint a Storm-ban, de hát hova panaszkodjon az ember.

 

LED-es világítás

A LED lámpákat analógról digitálisra cserélték. Az első modellhez képest ez a fellépőn és a felfüggesztésen extra LED csíkokkal érkezik. 

Mind a színeket, mind a világítás animációit megváltoztathatja – több minta közül választhat –, amelyek mindegyike lenyűgözővé varázsolja a rollert.

 

Új parancs/gomb kapcsoló

A Thunder 2-höz az EY3 kijelző mellett egy extra multi switch is tartozik. Erről a kis panelről be- és kikapcsolhatja a lámpákat, vezérelheti a jelzőlámpákat és a dudát, aktiválhatja a vészvillogót, és válthat az ECO és TURBO üzemmód között. Mindegyik gomb LED-lámpával világít, maga a ház pedig alumíniumból készült. Erősnek látszik és érződik.

 

 

Dualtron Thunder 2 vs Dualtron Thunder

 
DUALTRON THUNDER 2
DUALTRON THUNDER

Sebesség

100 Km/h 

80 Km/h

Távolság

170 Km 

100 Km

Súly

47 Kg

43 Kg 

Max Terhelés

150 Kg

120 Kg

Teljesítmény

10,080 W 

5,400 W

Akkumulátor

72V, 40A LG 21700, M50T 

60V 35Ah LG 18650 MJ1

Kerék

11″ RSC tubeless with no flat sealant 

11″ ultra wide tubeless

Fékek

Nutt 2 Hydraulic Brake + 160mm disk 

Nutt Hydraulic Brake + 160mm Disk

Ár

1.599.990 Ft

1.299.990 Ft