Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 50.000 FT FELETT
300.000 ft feletti rendelésnél AJÁNDÉK

Dualtron Mini - Vajon megfelelő választás?

Dualtron Mini - Vajon megfelelő választás?

DUALTRON MINI

Vajon a Dualtron Mini a megfelelő választás?

 

Kétféle ember van, akinek megfelelő választás a Dualtron Mini. Az első az, aki egy olcsóbb rollert váltana le, valami ütősebbre és valami olyanra, ami kiváló menet- és felépítési minőséggel rendelkezik.

A második az, aki egy igazi ingázó rollerre vadászik. De ne feledd, a Mini nem a legkisebb és nem a legkönnyebb roller – ezért csak akkor ajánlom ingázáshoz, ha háztól házig tudsz menni tömegközlekedés nélkül. Ha nagyon szükséges, elfér a villamos hátulján vagy ha nincs tele a busz, akár oda is fel lehet vinni.

Ha bármelyik embertípust felismerted magadban, akkor nem lőhetsz mellé a Minivel. Jól felépített, strapabíró, és megfelelő szintű teljesítményt nyújt.A Dualtron Mini 12,8 Ah-s, 13,5 Ah-s, 17,5 Ah-s, 19 Ah-s és 21 Ah-s akkumulátoros változatban létezik. A Future Board jelenleg az összes változatot kínálja LG cellákkal, így bár ez a belépő szint a Dualtron elektromos rollerek kínálatában a Minimotorstól, elég jó minőségű jármű ez is. Ez a roller a hét minden napján képes hatalmas élményt nyújtani munkába és haza járás során akár, ami a kerékpársávok és az általános forgalmi sávok keverékét ötvözi, és magában foglalja az emelkedőn és a lejtőn való közlekedést is.

 

Ahhoz, hogy rövid áttekintést nyújtsak a Dualtron Mini elektromos roller specifikációiról, az alapoktól kezdve végigmegyek rajta. Két 8,5 x 2 inch-es, tömlős pneumatikus gumiabroncs ragaszkodik az aszfalthoz, amelyek rengeteg kényelmet és simaságot biztosítanak, bár lehet, hogy kicsit kicsik ahhoz, hogy teljes önbizalommal tövig húzzuk a gázkart – én inkább 35 és 45 km/h között tartottam a rollert az úton, de azért jobb utakon lehet feljebb is vinni azt a sebességet, nagyjából 57 km/h a vége, nyilván ez súlytól is függ.

 

A hátsó kerékben egy Minimotors kefe nélküli egyenáramú motor kapott helyet, melynek névleges teljesítménye 1000 Watt, csúcsteljesítménye 1450 Watt. Mindegyik kerékben van egy-egy dobfék, amelyek meglepően hatékonyan lassítják az embert, még nagyobb sebességnél is. Az elülső és a hátsó PU rúd segítségével működő rugós felfüggesztés kisimult vezetési élményt biztosít a legtöbb kész felületen. Mint minden kisebb kerekű roller esetében, érződnek a nagyobb úthibák és kátyúk, de a kicsit is jobb út teljesen simának érződik.

 

Következzen a repülőgépipari minőségű alumíniumötvözetből készült fedélzet, amelyben az LG akkumulátor és az elektronikus sebességszabályozó található. A fedélzet mindkét oldalán Dualtron márkájú testreszabható LED-es fénycsík fut, amiről rövidesen bővebben is beszámolok. Hátul van egy lábtámasz, amely további kényelmet és biztonságot nyújt, és biztosítja, hogy a roller magával vigyen, bárhová is mennél!

 

Az egyik olyan funkció, amely a legjobban lenyűgözött, az a rendkívül biztonságos összecsukható mechanizmus, amely rendkívül könnyen használható, a biztonságról pedig egy magabiztos kattanás hang figyelmeztet. Ezt egy biztosítótű támasztja alá, hogy nyugodtabbak lehessünk. A kormányrúd acélból készült, így az olcsóbb elektromos rollerekkel, például a Kugoo Kirin M4 elektromos rollerrel és a Kugoo Kirin M4 Pro elektromos rollerrel ellentétben nincs benne alumínium, így nincs esély arra, hogy valamelyik alkatrész elkopjon, és ringatást vagy lötyögést okozzon. A kormányrúd mindkét oldalán öntött LED-lámpákat is tartalmaz, amelyek teljesen testreszabhatók bármilyen színre vagy villogási sorrendre, vagy egyszerűen le is kapcsolhatók.

 

A Mini nem a megszokott összecsukható Dualtron kormánnyal lett felszerelve, hanem fix kormányrúddal ami csak kisebb módosításokat tesz lehetővé a kormányon, viszont ez eredményez egy stabilabb, könnyebb irányíthatóságot. Ezen helyezkednek el az első és a hátsó fékkarok, amelyek működtetik az első és a hátsó kerekekbe szerelt dobfékeket, majd a világhírű EY3 (EYE) gázkart, amelyet számos gyors elektromos roller márkánál használnak, mint például a Dualtron és a Kaabo.

 

Csúcssebesség

A legtöbb ember, amikor meglát egy Dualtront, csak egy dolgot akar tudni: milyen gyorsan megy? Egyszer elengedtem egy egyenes szakaszon, és 57 km/h-t tudtam kipréselni belőle, de úgy érzem kicsivel többet is tudna. Ez egy gyors elektromos roller, nem egy olyan hiperroller, mint a VSETT 11+ vagy a Dualtron Thunder, de minden bizonnyal elég gyors ahhoz, hogy ne kívánjunk többet, ha ingázó rollerként használjuk.

 

 

Maximális hatótávolság

Egy elektromos robogón a maximális hatótávolságot meghatározni olyan lenne, mintha hamutartót szerelnénk fel egy motorra – értelmetlen. Az olyan változók, mint a terhelés (a vezető súlya), a környezet (hőmérséklet, emelkedők, szél), a sebesség és a gumiabroncs-felfújás, mind nagy szerepet játszanak a maximális hatótávolság elérésében. Jobban szeretek egy olyan e-rollert, amivel legalább pár napig ki- és bemegyek a munkahelyemre anélkül, hogy töltenem kellene. Egyik héten elvittem egy körre, amikor az átlaghőmérséklet körülbelül 18 C fok volt. Körülbelül 85 kg vagyok, és nem hajtottam túl keményen. Bár egy gyors elektromos rollerről van szó, ragaszkodtam a 35-45 km/h-hoz, megálltam a piros lámpáknál és a kereszteződéseknél, általában nagyon óvatos ember vagyok (sisakot is viselek mindig). A teljesen feltöltöttől a teljes lemerülésig, 45 km-es hatótávot értem el az elejétől a végéig, ami nagyon lenyűgöző, sőt kicsit meglepő is. A nulláról 100%-ra való feltöltése a gyári töltővel összesen 7 óra 5 percet vett igénybe, tehát a valóság az, hogy napi 80 km-t meg lehet tenni, ha munka közben feltöltjük. Ez valóban egy nagy hatótávú elektromos rollernek bizonyult.

 

Jellemzők

Mint minden Eye gázkarral felszerelt Dualtron elektromos roller esetében, a P-beállítások (programbeállítások) a kijelző gombjaival érhetők el. Be lehet állítani lágyindításra, növelheti vagy csökkentheti a leadott teljesítményt, be- és kikapcsolhatja az e-ABS-t, válthat a belökéses és az azonnali indulás között, valamint be- vagy kikapcsolhatja a regeneratív fékezést és egyéb más dolgokat.

 

Lámpák

Bárki, aki autót vezet vagy vezetett már éjszaka, értékelni fogja annak fontosságát, hogy az elektromos roller jól ki legyen világítva. Saját véleményem az, hogy sok kerékpáros és elektromos roller felhasználó nem igazán érti, milyen nehéz őket látni egy sötét estén. Ezt szem előtt tartva mindig szeretnék a lehető legjobban kivilágítva lenni, amikor gyenge fényviszonyok mellett megyek az e-rolleremmel. A Dualtron Mini elektromos roller fedélzetének elején fehér, hátul piros reflektorokat kapott, amelyek féklámpaként is funkcionálnak, és már említettem a jelentős fényt, amelyet a kormány hosszában testreszabható LED szalaglámpák biztosítanak a kormányszáron és a fedélzeten, mindkét oldalon. Nagyon lenyűgözött, hogy éjszaka mennyire látható vagyok a többi közlekedő számára, így nagyobb biztonságban érzem magam.

 

Fékek

Azt hiszem, ha tudni akarod, milyen gyorsan fog menni, akkor azt is tudni akarod, milyen gyorsan fog megállni a Mini! Az első és a hátsó dobfékek bowden kábellel működtethetők a kormányon lévő fékkarokkal. Ezek elég tisztességesek, még közepes és nagy sebességnél is. Ezek mellett lehetőség van az e-ABS (elektronikus blokkolásgátló rendszer) bekapcsolására is. Ez egy pulzáló elektromágneses féket használ a motor lelassításához, és ezt meglehetősen hatékonyan teszi. Bár nem vagyok rajongó, elég zajosak, és nem hajtom annyira a Dualtron Minit, hogy ezek kellenek, ezért ezeket kikapcsoltam a P beállításoknál.

 

Ergonómia

Mielőtt lezárnám ezt az értékelést, szeretnék néhány további kérdéssel foglalkozni, amelyeket itt az üzletben szoktak feltenni, és ezek leginkább arra vonatkoznak, hogy mennyire szállítható a roller, és milyen érzés rajta állni és menni. Ez egy nagyszerű lehetőség, ha összecsukható elektromos rollert keres. Súlya mindössze 23 kg, és összecsukott helyzetben rögzíthető, így a kormányrúdnál fogva hordozható. Viszonylag rövid fedéllel rendelkezik, így könnyen befér az autó csomagtartójában. A fékkar és a gázkar fokozata mind állítható, így ezeket saját kényelmének megfelelően állíthatja be, a kormány dőlésszöge pedig állítható, a kormány magasságát egy kormánymagasító elemmel szabályozhatja.

 

Részemről ennyi, hosszan sorolhatnám, de semmi szükség! Azt hiszem, válaszoltam a legtöbb gyakran ismételt kérdésre, amelyet a Budapesti elektromos roller üzletünkben kapunk. Remélem ez az elemzés hatására könnyebb lesz választani.